palkinto

Tallilla järjestetään Harjoitus-,sekä seurakilpailuja. Näihin on mahdollisuus osallistua oman taitotasonsa mukaisiin luokkiin vakioratsastajamme opetushevosilla, kenellä 10x kortti tai kausikortti. Myös yksityishevosten omistajat ovat tervetulleita.

 

Harjoituskilpailut

Järjestämme vuoden aikana useita harjoituskilpailuita koulu-, ja este ratsastuksessa. Harjoituskilpailuiden tavoitteena oppia kilpailumaailman sääntöjä, sekä toimintatapoja ja kehittää omaa ratsastusta radan sisällä, matalalla kynnyksellä. Radan ratsastaminen on kehittävää, sekä kiva  tapa saada palautetta omasta ratsastuksesta. Kaikille luokkia oman taitotason mukaan, rohkeasti mukaan!

 

Seurakilpailut

Seurakilpailuita järjestävät tallilla Hankasalmen ratsastajien seura. Kilpailuihin voivat osallistua harjoituskilpailuihin osallistuneet ratsastajat.

 

Muut kilpailut

Kotikilpailuiden ohella koulu tarjoaa taidon karttuessa ja ahkerasti harjoitteleville oppilailleen mahdollisuuden osallistua opetushevosilla koulu- ja esteratsastuskilpailuihin tallin ulkopuolella. Tallin ulkopuolelle kisoihin haluavien on ratsastettava vakiotunneilla ainakin 2 h/viikko ja valmentauduttava säännöllisesti.

 

Kilpailuluokan valitseminen

Oikean luokan valitseminen koostuu useasta osatekijästä; Ratsastajan omasta tasosta ja sen lisäksi on otettava huomioon harjoittelun määrä, hevonen ja millaisia luokkia on tarjolla.

Suuntaa antavat ohjeet kilpailuluokan valitsemiseen:

Esteluokissa kun olet ratsastanut puhtaan ja varman suorituksen seitsemästä kymmeneen kertaa tietyllä tasolla, olet ehkä valmis siirtymään seuraavaan luokkaan. Huom, kaikki kehitymme eri tahtiin!  Estekorkeus ei ole varsinainen tasosi mittari, vaan esimerkiksi se, kuinka tulet toimeen erilaisten hevosten kanssa ja kuinka hyvin hallitset ratsastustasi radalla.

Kouluratsastuksessa saavutettuasi useamman kerran tulostason lähellä 60 %, voit miettiä siirtymistä seuraavaan luokkaan. Siirtymiset seuraavalle luokkatasolle vaativat usein aikaa, sillä kouluratsastuksen arviointiperusteet muuttuvat luokkien vaatimustason mukaan. Kehittyminen ei tapahdu hetkessä, tarvitaan useitakymmeniätuhansia toistoja!
Helppo C- tason luokissa arvioidaan ratsastajan istuntaa, apujen käyttöä ja täsmällisyyttä sekä ratsukon keskinäistä harmoniaa. Helppo B- tason luokissa kiinnitetään enemmän huomiota,  miten hevonen liikkuu ja kantaa itsensä. Oletkin valmis helppo B-tason luokkaan vasta, kun hevosesi liikkuu kuolaintuntumalla tasaisesti ja pyöreästi (peräänannossa). Helppo A-tasolla radalla esitettävät tehtävät ovat jo selvästi vaikeampia kuin helppo C- ja helppo B-luokissa. Helppo A-luokissa vaaditaan kokoamisastetta.

 

Tulevat kilpailut löydät ”Tapahtumat” osiosta ja tallin ilmoitustaululta. Kysy lisää opettajaltasi!