Hankasalmen Ratsastajat ry järjestää koululla harraste/seuratason koulu- ja estekilpailuja keväällä ja syksyllä. Seura järjestää myös kerran/ kaksi vuodessa aluetason kilpailuja koulu- ja esteratsastuksessa. Lisäksi Ratsastuskoulu järjestää harjoituskilpailuja koulu- ja esteratsastuksessa. Taitojen karttuessa oppilaiden on myös mahdollista kilpailla opetushevosilla tallin ulkopuolella.

DSC_0193

Merkkisuoritukset

Ratsastuskoulu ja HanRa järjestävät myös SRL:n ratsastusmerkkien suoritustilaisuuksia, ns. ratsastustaitokokeita. Merkkejä on yhteensä seitsemän eri vaativuustasolla. Ensimmäisten merkkien suorituskokeisiin voi osallistua 1-2 ratsastusvuoden jälkeen. Lisäksi on mahdollisuus suorittaa harrastemerkkejä, joissa perehdytään hevosmiestaitoihin.

palkinto

Kilpailut

Tallilla järjestetään kevät- ja syksykaudella talli-,sekä seurakilpailuja. Näihin on mahdollisuus osallistua oman taitotasonsa mukaisiin luokkiin vakioratsastajamme opetushevosilla, kenellä 10x kortti tai kausikortti.

Kotikilpailuiden ohella koulu tarjoaa taidon karttuessa ja ahkerasti harjoitteleville oppilailleen mahdollisuuden osallistua opetushevosilla koulu-, este- ja kenttäratsastuskilpailuihin tallin ulkopuolella. Tallin ulkopuolelle kisoihin haluavien on ratsastettava vakiotunneilla ainakin 2 h/viikko ja valmentauduttava säännöllisesti.