palkinto

Tallilla järjestetään Rataharjoituksia, tallikilpailuita- sekä seuratason kilpailuja. Näihin on mahdollisuus osallistua oman taitotasonsa mukaisiin luokkiin vakioratsastajamme opetushevosilla, joilla on kausikortti. Eli ovat sitoutuneet harrastukseen ja tähtäävät kohti kilpailumaailmaa. Myös yksityishevosten omistajat ovat tervetulleita.

Rataharjoitukset

Radanratsastusta mahdollisuus harjoitella koulu-ja esteratsastuskessa matalalla kynnyksellä rataharjoituksissa.

Tallikilpailut

Järjestämme vuoden aikana useita tallikilpailuita koulu- ja esteratsastuksessa. Näiden tavoitteena on oppia kilpailumaailman sääntöjä sekä toimintatapoja ja kehittää omaa ratsastusta radan sisällä. Radan ratsastaminen on kehittävää, sekä kiva  tapa saada palautetta omasta ratsastuksesta.

 

Seurakilpailut

Seurakilpailuita järjestää tallilla ratsastusseura Hankasalmen Ratsastajat ry. Kilpailuihin voivat osallistua harjoituskilpailuihin osallistuneet ratsastajat.

 

Muut kilpailut

Kotikilpailuiden ohella koulu tarjoaa taidon karttuessa ja ahkerasti harjoitteleville oppilailleen mahdollisuuden osallistua opetushevosilla koulu- ja esteratsastuskilpailuihin tallin ulkopuolella. Tallin ulkopuolelle kisoihin haluavien on ratsastettava vakiotunneilla ainakin 2 h/viikko ja valmentauduttava säännöllisesti.

 

Kilpailuluokan valitseminen

Oikean luokan valitseminen koostuu useasta osatekijästä; Ratsastajan omasta tasosta ja sen lisäksi on otettava huomioon harjoittelun määrä, hevonen ja millaisia luokkia on tarjolla.

Suuntaa antavat ohjeet kilpailuluokan valitsemiseen:

Esteluokissa, kun olet ratsastanut puhtaan ja varman suorituksen seitsemästä kymmeneen kertaa tietyllä tasolla, olet ehkä valmis siirtymään seuraavaan luokkaan. Huom, kaikki kehitymme eri tahtiin!  Estekorkeus ei ole varsinainen tasosi mittari, vaan esimerkiksi se, kuinka tulet toimeen erilaisten hevosten kanssa ja kuinka hyvin hallitset ratsastustasi radalla.

Kouluratsastuksessa saavutettuasi useamman kerran tulostason yli 62 %, voit miettiä siirtymistä seuraavaan luokkaan. Siirtymiset seuraavalle luokkatasolle vaativat usein aikaa, sillä kouluratsastuksen arviointiperusteet muuttuvat luokkien vaatimustason mukaan. Kehittyminen ei tapahdu hetkessä, tarvitaan useita kymmeniätuhansia toistoja!
Helppo C- tason luokissa arvioidaan ratsastajan istuntaa, apujen käyttöä ja täsmällisyyttä sekä ratsukon keskinäistä harmoniaa. Helppo B- tason luokissa kiinnitetään enemmän huomiota,  miten hevonen liikkuu ja kantaa itsensä. Oletkin valmis helppo B-tason luokkaan vasta, kun hevosesi liikkuu kuolaintuntumalla tasaisesti ja pyöreästi (peräänannossa). Helppo A-tasolla radalla esitettävät tehtävät ovat jo selvästi vaikeampia kuin helppo C- ja helppo B -luokissa. Helppo A-luokissa vaaditaan kokoamisastetta.

 

Tulevat kilpailut löydät ”Tapahtumat” osiosta ja tallin ilmoitustaululta. Kysy lisää opettajaltasi!