maarit

Maarit

Olen Maarit Sormunen ja olen toiminut Hankasalmella ratsastuskouluyrittäjänä vuodesta 1987, jolloin perustin tallin.
Olen aloittanut ratsastuksen pikkutyttönä Rekolassa Marketta Salmenpohjan tallilla, jossa tuli käytyä päivittäin hoitamassa poneja. Sain käytyä ratsastustunneilla, kun auttelin kotona ja tallilla. Myöhemmin olin muutaman vuoden Keravalla Leena Shultzen oppilaana.
Lukion jälkeen kävin Saarijärvellä Maatilateknisen koulun viljelijälinjan ja sen jälkeen emäntäkoulun maatilamatkailulinjan. Vuonna 1988 valmistuin ratsastuksenopettajaksi Ypäjältä ja olen vuoden 2001 master kurssilta valmistunut master opettaja. Vuosien varrella on tullut tehtyä myös mm. yrittäjän erikoisammattitutkinto ja ammattivalmentajatutkinto. Perheeseen kuuluu ”kärsivä” aviomies ja lapset;   motogrossia ja stunt ridingia ajeleva Jere s.1997 ja kouluratsastuksessa kilpaileva Janna s.1999. Olen kilpaillut kouluttamillani hevosilla  Vaativa A-tasolla; valmentajinani ovat vuosien saatossa olleet Kerstin Nyberg ja Håkan Wahlman.

Ratsastan edelleen säännöllisesti ja parhaan kykyni mukaan yritän myös valmentautua. Halua olisi vielä kilpailla, aika näyttää. ”Pää menisi, mutta kroppa ei tahdo pysyä enää menossa mukana” 🙂 Vierivä kivi ei sammaloidu!

Mukavia hetkiä hevostemme parissa!

Maarit vastaa ratsastuskoulun toiminnasta ja vetää koulukursseja, valmennuksia, pienryhmiä pääsääntöisesti maanatai- tiistai välillä.  Maarit käy vetämässa valmennuksia myös tallin ulkopuolella.

Janna

Olen Janna Pursiainen, Maaritin tyttö. Tallilla teen töitä laidasta laitaan, sekä  töiden ohella kilpailen hevosillani kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Olen ollut poni ikäisenä suomen maajoukkue ringissä ja edustanut suomea PM-kisoissa Tanskassa vuonna 2015. Vuonna 2018 voitin nuortenratsastajien Halli- SM Hopeaa, sekä SM hopeaa. Ratsastin suomen maajoukkueessa joukkue pronssia Norjan PM-kilpailuissa vuonna 2018.

jenna

Jenna ( sairaslomalla)

Olen Jenna Glumerus, 24 v ja olen kotoisin Varkaudesta.  Perheeseeni kuuluu mieheni Samu-Petteri ja tyttömme Saana. Muutimme viime heinäkuussa
maapaikalle Simunaan, joka on Lievestuoreen kylältä noin 15km
Tarvaalan suuntaan.

Ratsastuksen aloitin jo kuusi vuotiaana Varkauden ratsastuskeskuksella. Ensiksi kävin alkeiskurssin, josta jatkoin jatkokurssille. Parin vuoden
harrastamisen jälkeen minut valittiin tallin minivalmennusryhmään,
josta kilpakauteni sai jo silloin alkunsa. Vuodesta 2003 olen kilpaillut
aluetasolla koulua ja esteitä. Päätavoitteeni oli joka vuosi
Tuntiratsastajien SM kilpailut sekä Hevoshullu powercup finaali.
”Tuntsareissa” paras saavutukseni oli v. 2004 ponien esteiden
neljäs sija, sekä v. 2006 junioreiden koulun neljäs sija, jolloin
minut palkittiin lupaavimpana koulujuniorina ja palkinnoksi sain paikan
Ypäjälle kouluratsastuksen maajoukkuekatsastuksiin.

Maaliskuussa 2015 löysin tieni Hankasalmen ratsastuskoululle, jossa
pikku hiljaa aloimme Maaritin kanssa suunnitella yhteistyötä.
Yhteistyömme pääsee kunnolla alkuun elokuussa, jolloin tulen
ratsastuskoululle töihin ohjaajan tehtävissä ja samalla suoritan
viimeiset näyttöni koululla. Tavoitteeni olisi päästä jossakin
vaiheessa opiskelemaan ratsastuksenopettajaksi, ja näin kehittää
itseäni jatkuvasti alalla eteenpäin.

Jenna vastaa tuntitoiminnasta.

Leena

Olen Leena Makkonen 25 vuotta ja Hankasalmen omia tyttöjä.
Kotona meillä on lypsykarjatila, joten kiinnostus eläimiin on kotoa lähtöisin. Hevosten pariin tie vei isosiskojen ratsastusharrastuksen innoittamana. Yhdessä kaksoissiskon kanssa aloitimme ensin heppakerhon ja kahdeksan vuoden ikäisenä ratsastuksen täällä Hankasalmen Ratsastuskoululla. Siitä asti aina kevääseen 2012 kävin täällä ratsastustunneilla, ja yläkoulu ajoista lähtien pääsin tekemään tallitöitä viikonloppuisin ja lomilla.  Siitä syntyi innostus tehdä tästä harrastuksesta ammatti. Tuohon aikaan tuli myös valmentauduttua ja kilpailtuakin ratsastuksessa aktiivisemmin.
Hankasalmen lukiosta kirjoitin ylioppilaaksi keväällä 2012 ja kirjoitustaen jälkeen ehdin tehdä maatalouslomittajan töitä puoli vuotta, ennekuin lokakuussa 2012 tie vei Ypäjälle opiskelemaan hevostenhoitajaksi. Hevostenhoitajaksi valmistun lokakuussa 2014 suuntautumislinjalta hevoskasvatus, ja sieltäpäädyin takaisintänne kotikonnuille töihin.Toimin Hankasalmen ratsastuskoulussa tallityöntekijänä eli vastaan hevosten- ja tallinympäristön hoidosta sekä avustan nuorten hevosten kouluttamisessa Suomenhevoset ovat erityisen lähellä sydäntäni, ja haave omasta suomipollesta olisikin toiveissa joku päivä toteutua.
Omasta puolestani toivotan kaikki uudet ja vanhat ihmiset Hankasalmen ratsastuskoululle hoitamaan, harrastamaan, kilpailemaan, osallistumaan tai katsomaan kaikkea, mitä monipuolinen hevosharrastaminen tarjoaa.

leena

Sohvi

Sohvi Sevon on valmistunut 2017 ratsastuksen ohjaajaksi Ypäjän Hevosopistolta. Tämän jälkeen ollut töissä ulkomailla. Sohvi pitää tällähetkellä tallilla tunnit.