Ratsastustunnit

Järjestämme ratsastustunteja kaiken ikäisille ja tasoisille, kilteillä ja hyvin koulutetuilla hevosilla läpi vuoden.

Pidämme niin koulu, este, kuin maastotunteja.

Tuntimme pitää aina alaankoluttautunut amattilainen.

Tunneilla voit käydä irtotuntilaisena eli yksitäisinä kertoina, 10x kortilla, tai vakiotuntilaisena kausikortilla.  Hinnastomme löydät kohdasta ”Hinnasto”.

Ryhmätuntimme ovat ti-la välillä. Valmennus tunnit ja pienryhmätunnit  maanantaisin. Yksityis sekä, muut tunnit järjestämme sopimuksen mukaan.

Kuinka varaan tunnin?

Uusi asiakas: Voit varata ensimmäisen tunnin puhelimitse 0407732320. Tai halutessasi varauskalenterin kautta, kohdasta ”varauskalenteri” Hankasalmen ratsastuskoulu | Ratsukko .

Yksityis tunnit, sekä erikoistunnit varataan puhelimitse.

Muutoin tuntivaraukset ensisijaisesti varauskalenterin kautta.

Kuinka peruutan tunnin?

Tuntien peruutusehdot:

Ostettu tunti on ostopäätös.

  • Tuntiperuutukset 24h ennen tunnin alkua varauskalenterin kautta.
  • Kun tunti on peruttu 24h ennen tunnin alkua, saat ratsastaa tunnin myöhemmin ”rästituntina” Rästitunnit tulee ratsastaa kortin voimassaolo ajan aikana. Irtotunnit 3kk aikana.
  • Peruuttamatta jätetystä tai myöhässä perutusta tunnista ( Tunnin alkuun alle 24h)  perimme tunnin hinnan.
  • Voit peruuttaa tuntisi maksutta sairastapauksissa lääkärin todistusta/terveydenhoitajan todistusta esittämällä ennen tunnin alkuasi. 
  • Pitkissä sairauslomissa (Esim murtumat, leikkaukset…..)—> ilmoita asiasta tallille 0407732320. Laitamme kortin parantumisesi ajaksi katkolle. Parannuttuasi voit jatkaa siitä mihin olet jäänyt.  Huom! Kortti ei mene katkolle mikäli perut varauskalenterista tuntisi ilmoittamatta asiasta meille, silloin sinulle kertyy ”rästitunteja”.

Tunnille tullessasi

Varaa riittävästi aikaa hevosen puhdistukseen ja satulointiin sekä ratsastuspaikalle siirtymiseen, ( kesällä myös hevosten hakemiseen laitumelta).  Jos mahdollista tule tallille jo puolituntia aiemmin. Jos mahdollista ilmoita, jos olet tulossa tunnille viimetinkaan.

Turvakypäränkäyttö ja ratsastusasu

Kaikkien alle 15 -vuotiaiden on käytettävä turvakypärää aina hevosia käsitellessään – sekä karsinassa että sen ulkopuolella. Kypärän käyttö on ratsastustunnilla pakollista. Jokaista kehoitetaan huolehtimaan, että kypärä on sovitettu oikein ja hyväksyttyä mallia eli VG1 standarnia. Hevosia taluttaessa tarhaan/laitumelle kypäräpakko koskee kaikkia asiakkaitamme. Kypärän saa tallilta lainaan tallilla olo ajaksi. Kypärä tulee uusia aina tippumisen jälkeen.

Ratsastustunnille tullessasi varaa: pitkät housut, kannallinen kenkä, sekä hansikkaat. Asun on oltava ratsastukseen sopiva, siisti ja urheilullinen. Lepattavia tai kahisevia vaatekappaleita ei saa käyttää. Mikäli omaa kypärää ei ole, tallilla on lainakypäriä. Suosittelemme harrastuksen vakiintuessa, oman kypärän, sekä turvaliivin hankintaa.

Rajoitukset

Pakkasraja tallilla:

Pakkasrajamme maneesissa on -20 astetta. Pidämme tunnit normaalisti sinne saakka. (Maneesi lämpötila on talvisin lämpimämpi, kuin ulkoilma.) Kovalla pakkasella myrskyllä tms, voidaan tunnin tilalla pitää myös teoriatunti. Otamme päivän ratsastajiin yhteyden puhelimitse mikäli tunnit joudutaan perua.

 

Hevostemme painoraja:

Käytämme eläinlääkäreiden suosittelemaa painorajaa hevosillamme maksimipainoksi, joka on 17 % hevosen omasta painosta.
Tämä tarkoittaa siis maksimissaan n. 85 kg ratsastajaa noin 500 kghevosella. Hevosemme ovat kevytrakenteisia urheiluhevosia, josta syystä ehdoton painoraja uusille ratsastajillemme on 85kg. Tarkoituksemme on painorajoituksella ainoastaan pitää huoli hevosiemme hyvinvoinnista ja edistää sitä, ei syrjiä ketään.

Some-säännöt

Ratsastuskoulun some käyttäytymisohjeet ratsastuskouluoppilaille:

Kuvien ja videoiden ottaminen ja julkaisut someen on sallittuja, mutta vain seuraavin ohjein;
📲 Ratsastustuntien kuvaamiseen ja videointiin täytyy kysyä KAIKILTA asianomaisilta lupa. Ketään tuntilaista/opettajaa ei saa kuvata ilman lupaa.
(Jokaisen tulee myös itse saada päättää näkyykö somessa vai ei)
📲Julkaisuissa ei saa näkyä tippumisia ja niiden tulee olla asiallisia.
📲Hevosista ja kavereista täytyy puhua kunnioittavasti
📲Kun teet julkaisun talliltamme tai hevosistamme, tulee siinä aina olla hastag #hankasalmenratsastuskoulu
Viimeiseksi on hyvä muistaa, että tärkeämpää on saada kokemuksia hevosten parissa ja nauttia niistä, kuin elää hevoselämää somen takia. 😊🐴
hevonen