Ratsastustunnit

Järjestämme ratsastustunteja kaiken ikäisille ja tasoisille, kilteillä ja hyvin koulutetuila hevosilla.

Meillä voit ratsastaa vakiotuntilaisena eli ostaa ”kausi”-tai ”10x kortin”. Tai halutesasi voit käydä tunneilla satunnaisesti kertamaksuilla eli (”irtotunteina”).

Hevoset ja opetus

Oppilaiden käytössä on hevosia ja  poneja. Hevoset ja ponit ovat rauhallisia ja sopivat hyvin myös alkeisopetukseen. Jokaisella tunnilla on ohjaava ja valvova opettaja. Maastoratsastusta johtaa aina asiantunteva henkilö.

Ratsastuksessa on liikunnan lisäksi kyseessä myös totutteleminen eläimeen ja sen käsittelyyn, siksi oppiminen vaatii melkoisesti aikaa.

Ratsastuksen aloittaminen tallillamme

Mikäli olet ratsastanut aikaisemmin: Ota yhteys tallille, katsotaan sopiva ryhmä sinulle.

Mikäli kokemusta ei ole entuudestaan: Ratsastus aloitetaan alkeiskurssilla, jolle alaikäraja on 7 vuotta. 3-11 -vuotiaat ratsastajan alut voivat tulla ponikouluryhmään tutustumaan ratsastukseen taluttajien kanssa leikin varjolla.  Jo nuoremmat voivat ponnistaa ponikouluryhmästä alkeiskurssille jo ennen 7 ikävuotta.

Alkeiskursseja järjestetään myös aikuisille, mitään ikärajaa ei ole! Alkeiskurssin pituus on yhteensä 10 tuntia, ja se sisältää ratsastuksen lisäksi perustietoja hevosen hoitamisesta. Kullekin kurssille varataan oma aika, joten ratsastustunti on aina samana päivänä ja samaan aikaan. Kysy alkeiskurssia tallilta!

Muu toiminta

Lisäksi tallilla toimii syksy ja kevät kaudella Heppakerhoja.  Kerhot ovat ilmaisia, mutta tulee olla joko 4-H:n tai HanRan:n jäsen. Kerhojen järjestäjinä toimivat yhteistyössä Hankasalmen Ratsastajat ry ja Hankasalmen 4H-yhdistys. Ota yhteyttä mikäli kerhot kiinnostavat, niin saat lisätietoa ajankohdista, sekä sisällöstä.

Tunnille tullessasi

Varaa riittävästi aikaa hevosen puhdistukseen ja satulointiin sekä ratsastuspaikalle siirtymiseen, ( kesällä myös hevosten hakemiseen laitumelta).  Jos mahdollista tule tallille jo puolituntia aiemmin, mutta vähintään 15 min aiemmin. Jos mahdollista ilmoita, jos olet tulossa tunnille viimetinkaan.

kouluvalmennus

Varusteet

Ratsastustunnille tullessasi varaa: pitkät housut, kannallinen kenkä, sekä hansikkaat. Mikäli omaa kypärää ei ole, tallilla on lainakypäriä. Suosittelemme harrastuksen vakiintuessa, oman kypärän, sekä turvaliivin hankintaa.

 

varusteet

Ratsastuskypärä

TALLILLA ALLE 15-VUOTIAILLA KYPÄRÄPAKKO HEVOSIA HOIDETTAESSA. (SUOSITUS MYÖS MUILLE) Hevosia taluttaessa tarhaan/laitumelle kypäräpakko koskee kaikkia asiakkaitamme. Kypärän saa tallilta lainaan tallilla olo ajaksi.

Katsothan, etä kypäräsi on VG1 kypärä standarnia eli täyttää nykypäivän turvallisuus ehdot!

tervetuloa

Kuinka varaan tunnin?

Tunti varaukset ensisijaisesti Ratsukko varauskalenterin katta. Jonka löydät yläpalkista nimellä ” Varauskalenteri”

Tutustu ensin info osiosta löytyvään kohtaan ” ohjeet varauskalenterin käyttöön”, josta saat ohjeet tunnin varaamiseen. Ratsukosta löytyvät vain ryhmätunnit.  Yksityis tunnit, sekä erikoistunnit varataan puheimise 0407732320.

Tunnin peruuttaminen

Tuntien peruutusehdot:

Ostettu tunti on ostopäätös.

Kun tunti on peruttu perumisehtojen mukaan, saat ratsastaa tunnin myöhemmin ”rästituntina” Rästitunnit tulee ratsastaa kortin voimassaolo ajan aikana .

Tunti varaukset ja peruutukset ensisijaisesti Ratsukko-varauskalenterin kautta.

Mikäli ratsastaja estyy saapumasta tunnilleen, peruutus on tehtävä viimeistään 24h ennen tunnin alkua Ratsukko Varauskalenteriin.

Kun ratsastus tuntiin on alle 24h, tuntia ei pysty enää peruuttamaan varauskalenterin kautta ja peruutus täytyy tehdä puhelimitse 0407732320.

Voit peruuttaa tuntisi maksutta sairastapauksissa lääkärin todistusta/terveydenhoitajan todistusta esittämällä ennen tunnin alkuasi. 

Peruuttamatta jätetystä tai myöhässä perutusta tunnista perimme tunnin hinnan.

Valmennustuntien peruutusehdot:

Valmennus tunnit tulee perua kaikissa tapauksissa viikkoa ennen, jolloin emme veloita maksua. Myöhemmin perutuista perimme koko maksun, ellet saa tilallesi toista ratsastajaa.

Tapaturman Sattuessa:

(Esim murtumat, leikkaukset…..)—> ilmoita asiasta tallille 0407732320. Laitamme kortin parantumisesi ajaksi katkolle. Parannuttuasi voit jatkaa siitä mihin olet jäänyt.  Huom! Kortti ei mene katkolle mikäli perut varauskalenterista tuntisi ilmoittamatta asiasta meille, silloin sinulle kertyy ”rästitunteja”.

Tiedustelut, varaukset ja peruutukset numeroon 040-7732320. Peruutukset otamme vastaan myös tekstiviesteinä, Whatsapp myös käytössä.

Pakkasraja tallilla

Pakkasrajamme maneesissa on -20. Pideämme tunnit normaalisti sinne saakka.

Kovalla pakkasella , myrskyllä tms. voidaan ratsastustunnin tilalla pitää myöskin teoriatunti.

Viileällä kelillä pienempien tunnit voi koostua tallissa harjoiteltavilla asioilla ja osa maneesissa.

Pukeudu lämpimästi

(Huom! Maneesissa on yleensä vähäm lämpimämpää, kuin ulkona)

Otamme päivän ratsastajiin yhteyden puheimitse, mikäli tunnit joudutaan perua.

hevonen