Yleistä

Olemme Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu. Tarjoamme ratsastustoimintaa tavoitteellisille ratsastajille, sekä harrastajille. Meiltä löytyy hevosia monenlaisiin tarpeisiin.

Ratsastustunteja järjestetään kaikentasoisille ryhmille lasten ”ponikoulutunneista” aina vaativalle tasolle asti läpi vuoden. Meillä on vuodessa kolme kautta: syksy, kevät, sekä kesä.

Meiltä voit ostaa sarjakortin niin sanotun ”kausikortin” tai ”10x kortin”. Yksi kausikortti koskee yhtä kautta (kevät-tai syksy kautta). Halutesasi voit käydä tunneilla satunnaisesti kertamaksuilla eli (”irtotunteina”).

Vakiotuntien ryhmäkoko on joko 6 tai 7 oppilasta. Halutessasi voi osallistua vain koulu, este ( tämä mahdollisuus vain 2x viikossa ratsastaville, toinen tunti yleis/koulu), tai yleis tunneille. jokainen vakioryhmä käy kaudenaikana myös maastossa.

Tunnit pidetään tiistaista lauantaihin, sunnuntai tai maanantai on varattu erilaisille kursseille, valmennuksille, maastoilulle sekä pääasiassa rastastuskoululla toimivan Hankasalmen Ratsastajien järjestäville kilpailuille. Sunnuntaina tai maanantaina hevoset  lepäävät ja aloittavat taas  työt virkeinä ja hyvin levänneinä.

Ohjeet koronaviruksen aikana

Ratsastustunnit jatkuvat normaalisti ellei toisin ilmoiteta.

Hygienia:

  1. Vältetään lähikontakteja
  2. Ethän saavu sairaana talille.
  3. Pestään kädet huolella saippualla ja käytetään käsidesiä
  4. Yskitään ja aivastellaan hihaan ei käsiin
  5. Vältetään kasvojen koskettelu.

Osan tapahtumista joudumme peruuttamaan, seuraa Facebook sivuja, sekä tapahtuma kalenteria.

Kuinka varaan tunnin?

Tunnin varaaminen on kätevää varauskalenterimme ratsukon kautta, josta ilmoittaudutaan ryhmätunneille. Tutustu ensin info osiosta löytyvään kohtaan ” ohjeet varauskalenterin käyttöön”, josta saat ohjeet tunnin varaamiseen. Ratsukosta löytyvät vain ryhmätunnit. Valmennus tunneista ilmoitamme ilmoitustaulullamme tallilla, ja varataan sitä kautta. Yksityis tunnit, ym muut tunnit varataan puhelimitse.

Ota rohkeasti yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää!

tervetuloa

Tunnin peruuttaminen

Tuntien peruutusehdot:

Mikäli ratsastaja estyy saapumasta tunnilleen, peruutus on tehtävä viimeistään kaksi päivää (48h) aikaisemmin varauskalenteri ratsukkoon, jolloin emme voiloita tuntimaksua, tällöin kortilliset saavat rästitunnin. Rästitunti eli korvaustunti on varattava erikseen nettivaraus kalenterimme kautta tunnille, missä on tilaa. Kun 48h aika ylittyy, tuntia ei pysty enää peruuttamaan varauskalenterin kautta ja peruutus täytyy tehdä puhelimitse. 48-24h ennen tunnin alkua perutuista tunneista veloitamme puolikkaan tuntihinnan, paitsi sairastapauksissa ( emme veloita lainkaan) Alle 24h tuntia ennen tunnin alkua perutuista tunneista veloitamme koko tuntimaksun kaikissa tapauksissa.

Valmennus tuntien peruutus ehdot:

Valmennus tunnit tulee perua kaikissa tapauksissa viikkoa ennen, jolloin palautamme valmennus maksun. Myöhemmin perutuista perimme koko maksun. Ellet saa tilallesi toista ratsastajaa.

 

Tapaturman sattuessa:

Mikäli ratsastaja satuttaa itsensä kesken kauden, niin etteipysty ratsastaamaan, kortti menee siksi aikaa katkolle. Parannuttuaan voi jatkaa  siitä mihin on jäänyt.  Näitä tapauksia ovat mm. kipsi kädessä ym muut tapaturmat… Tälläisissä tilanteista on ilmoitettava aina erikseen tallile, soita ja kerro tapahtuneesta. Huom! Kortti ei mene katkolle mikäli perut varauskalenterista tuntisi ilmoittamatta asiasta meille, silloin sinulle kertyy ”rästitunteja”.

Tiedustelut, varaukset ja peruutukset numeroon 040-7732320. Peruutukset otamme vastaan myös tekstiviesteinä, Whatsapp myös käytössä.

Tuntien aikataulu

Opetustunteja järjestetään tiistaista perjantaihin klo 17.00 – 21.00 ja lauantaisin klo 10.00 – 15.00. Muina aikoina järjestämme tunteja toiveiden mukaan. Ota siis rohkeasti yhteyttä mikäli sinulla on jokin muu aika mielessä.

Sunnuntai on varattu lähinnä valmennus- ym. kursseille, kisoille, irtotunneille sekä erimittaisille maastotunneille.

Kesällä ja muina loma-aikoina järjestetään vakiotuntien lisäksi myös ratsastuskursseja, joiden pituus on 3-5 päivää.

Ratsastuksen aloittaminen

Ratsastus aloitetaan aina alkeiskurssilla, jolle alaikäraja on 7 vuotta. 3-10 -vuotiaat ratsastajan alut voivat tulla ponikouluryhmään tutustumaan ratsastukseen taluttajien kanssa leikin varjolla. Jo nuoremmat voivat ponnistaa ponikouluryhmästä alkeiskurssille jo ennen 7 ikävuotta.

Alkeiskursseja järjestetään myös aikuisille, mitään ikärajaa ei ole! Alkeiskurssin pituus on yhteensä 10 tuntia, ja se sisältää ratsastuksen lisäksi perustietoja hevosen hoitamisesta. Kullekin kurssille varataan oma aika, joten ratsastustunti on aina samana päivänä ja samaan aikaan.

Lisäksi tallilla toimii syksy ja kevät kaudella jokatoinen Lauantai klo 14.00- 16.00 välillä Hevostaitokerho, kepparikerho sekä vikellys.  Kerhot ovat ilmaisia, mutta tulee olla joko 4-H:n tai HanRan:n jäsen. Kerhojen järjestäjinä toimivat yhteistyössä Hankasalmen Ratsastajat ry ja Hankasalmen 4H-yhdistys. Ota yhteyttä mikäli kerhot kiinnostavat, niin saat lisätietoa ajankohdista, sekä sisällöstä.

kouluvalmennus

Tunnille tullessasi

Varaa riittävästi aikaa hevosen puhdistukseen ja satulointiin sekä ratsastuspaikalle siirtymiseen, ( kesällä myös hevosten hakemiseen laitumelta).  Jos mahdollista tule tallille jo puolituntia aiemmin, mutta vähintään 15 min aiemmin. Jos mahdollista ilmoita, jos olet tulossa tunnille viimetinkaan.

Varusteet

Alkeiskurssilaisen ei ole tarpeen tehdä minkäänlaisia varustehankintoja. Koululta saa lainaksi pakollisen ratsastuskypärän. Jalkineiksi sopivat mitkä tahansa varrelliset ja matalakorkoiset saappaat. Housuiksi sopivat mainiosti mitkä vain pitkät housut. Ratsastaessa olisi hyvä käyttää käsineitä myös kesäaikaan. Erityisesti Talvella jalkineiden ja käsineiden tulisi olla lämpimät.

varusteet

Ratsastuskypärä

Kun ratsastusharrastus on vakiintunut, suosittelemme oman turvakypärän hankkimista. Jo ensimmäiseksi omaksi kypäräksi kannattaa hankkia VG1 hyväksytty turva standarnit täyttävä kypärä. Kypäriä myyvät ratsastustarvikeliikkeet, joista sovitukseen saa myös apua, oikean koon ja mallin löytymiseksi.  Kypärä on sopiva, kun se istuu päässä tiiviisti ja heilumatta, kuitenkin niin, ettei se purista. Nykyään kypärissä myös säätömahdollisuus.

Seuraavaksi kannattaa hankkia turvaliivi.

Mikäli ratsastaja haluaa hankkia muitakin varusteita, kannattaa seuraavaksi harkita käsineiden ja ratsastussaappaiden ostoa ja vasta sitten ratsastushousujen hankkimista. Saappaiksi, kasvaville lapsille suosittelemme  kannallisia ratsastuskenkiä, sekä minichapsit, jotka tukevat nilkkaa. Kalliit nahkasaappaat jäävät nopeasti pieniksi.

hevonen

Hevoset ja opetus

Oppilaiden käytössä on hevosia ja  poneja. Hevoset ja ponit ovat rauhallisia ja sopivat hyvin myös alkeisopetukseen. Jokaisella tunnilla on ohjaava ja valvova opettaja. Maastoratsastusta johtaa aina asiantunteva henkilö.

Ratsastuksessa on liikunnan lisäksi kyseessä myös totutteleminen eläimeen ja sen käsittelyyn, siksi oppiminen vaatii melkoisesti aikaa. Alkeiskurssin tavoitteena on kehittää jonkin verran ratsastajan tasapainoa ja opettaa oikean perusistunnan alkeet käynnissä ja ravissa. Kurssin loppupuolella kokeillaan hieman laukkaa ja olosuhteiden salliessa myös maastoratsastusta.

Alkeiskurssin jälkeen edetään opettelemalla lisäksi hevosen hallintaa, apujen oikeaa käyttöä, istunnallista tasapainoa sekä vähitellen erilaisia kouluratsastusliikkeitä. Yleensä noin kahden harrastusvuoden jälkeen (noin 100 harjoitustuntia) ratsastajan tasapaino on kehittynyt ja näin hallitsee hevosensa sekä kentällä että maastoratsastuksessa. Tunneilla harjoitellaan myös esteratsastuksen alkeita jo ensimmäisestä harjoitusvuodesta alkaen.