Käytössämme on Ratsukko-varauskalenteri 9.7.2018 alkaen. Ratsukon kautta saat varattua ja hallittua tuntejasi helposti ja nopeasti, missä ja milloin vain. Kaikki tunnit eivät välttämättä näy aina varauskalenterissa ( etenkään yksityistunnit ym), joten soita ja kysy onko  tuntia saatavilla!

Tuntien peruutukset tulee tehdä aina peruutussääntöjen mukaan, jotka voit lukea kohdasta Ratsastustoiminta –> Ratsastustunnit —> Tunnin peruuttaminen. Varauskalenterin kautta peruutusta ei voi tehdä tunnille, jonka alkuun on alle 2vrk. Tällaiset peruutukset tehdään tekstiviestillä tai soittamalla. Sairasperuutukset tehdään aina soittamalla.

Jos varaat tunnin samalle päivälle 5 tuntia ennen sen alkua, muuttuu kalenterissa Varaa- painike Soita- painikkeeksi ja tunnin varaus tapahtuu soittaen. Tämä siksi, että tallilla osataan huomioida lyhyen aikavälin varaukset ja myös ratsu ehditään vielä varaamaan sinulle.

Uusi asiakas

Mikäli olet uusi asikas, voit luoda itse tunnuksesi. Muista täyttää tarvittavat tiedot, jotta osaamme tehdä oikean tuntiratsuvalinnan sinulle tai lapsellesi, tai ottaa sinuun tarvittaessa yhteyttä.

Mikäli olet ostamassa ratsastuskortin 10x tai kausikortin, ota meihin aina yhteyttä, kun olet luonut itsellesi tunnukset.

 

Tuntien varaaminen ja peruttaminen

Ratsukkoa käytetään aina ryhmä-tuntien varaamiseen ja perumiseen.

Mikäli sinulla tulee kysyttävää varauksesta, kysy empimättä, p. 040 773 2320. Mikäli emme juuri silloin vastaa jätä tekstiviesti.

Vakioasiakkaamme, kun kyseessä kevään/ syksyn vakiotunnit:
Kirjautuminen ja tunnukseen liitettävät tiedot

Kirjaudu Ratsukkoon tallilta saamillasi ensitunnuksilla. HUOM! Älä luo uusia tunnuksia, sillä ensikirjautumistunnusten alle me varaamme kesän ja syksyn  tunnit sinulle sovitun mukaan. Kirjautumisen jälkeen, päivitä ensin omat yhteystietosi sekä kirjautumistunnukset: nimesi (etu- ja sukunimi), sähköpostiosoite, puhelinnumero ja muut kysytyt tiedot, käyttäjätunnus sekä salasana. Kun ratsastaja on lapsi, huoltajan tiedot täytetään muihin kohtiin paitsi ratsastajaa koskeviin kysymyksiin. Tarkkoja kysymyksiä kysytään mm. siksi, että osaamme tehdä oikean tuntiratsuvalinnan sinulle tai lapsellesi.

Sähköpostiosoite tarvitaan, jotta tuntivarausvahvistukset ja peruutusvahvistukset voidaan lähettää sinulle. Täytäthän tietoihisi sellaisen sähköpostiosoitteen, jota käytät saadaksesi vahvistukset ja mahdolliset tuntimuutokset tietoosi. Vahvistuksia ei lähetetä tekstiviestinä.

Puhelinnumero tarvitaan myös, jotta mahdolliset lyhyen aikavälin muutokset tunneissa voidaan ilmoittaa sinulle tallin kautta.

 

Kun olet saanut tallin kautta käyttäjätunnuksen ja salasanan, muistathan vaihtaa vähintään salasanan kohdassa Käyttäjätiedot.

 

Perhetunnus

Perhetunnuksella pystyt hallitsemaan saman perheen kaikkien ratsastajien tuntivarauksia yhdellä tunnuksella. Toimi näin:

  1. Kirjaudu Ratsukko-varauskalenteriin sillä käyttäjätunnuksella, jonka alle haluat perheen muut ratsastajat
  2. Valitse kirjautumisen jälkeen Päivitä tiedot ja rastita siellä näkyvä kohta Saman päätunnuksen alle tulee useampi ratsastaja ja paina sitten vielä Päivitä tiedot
  3. Valitse Lisää Ratsastaja ja anna ratsastajan nimi samassa muodossa kun se on ko. ratsastajan oman käyttäjätunnuksen tiedoissa. Anna myös muut kysytyt tiedot ja paina lopuksi Lisää.
  4. Kun olet lisännyt ratsastajat pääkäyttäjätunnuksen alle, näet kaikkien tiedot pääkäyttäjätietojen vieressä. Jatkossa tuntivarauksia tehdessäsi saat alasvetovalikon ratsastajista, kun olet varaamassa tuntia. Tuntivarauskohdassa siis valitset, kenelle tunti varataan.

 

Tunnin varaaminen Ratsukon kautta

Varaa omalle tasollesi sopiva tunti, näet tason varauskalenterin kohdasta Taso. Jos olet epävarma, mikä taso on sinulle sopiva, ole yhteydessä ensin tallille soittamalla.  Varauskalenterissa voit rajata tuntihakua halutessasi myös kuukauden perusteella.

Vapaat paikat tunneille näet kohdan Määrä alta: esimerkiksi, 5/7 tarkoittaa että tunnille on vielä 2 paikkaa vapaana. Kokonaispaikkamäärä on 7.

 

Tuntien peruuttaminen

Ratsukon kautta varatut tunnit tulee myös perua sitä kautta. Peruutukset tulee tehdä viimeistään kaksi vuorokautta ennen tunnin alkua, silloin peruutuksen voi tehdä vielä Ratsukon kautta. Kun tunnin alkuun on alle 2 vrk, tulee peruutus tehdä ottaen suoraan yhteyttä talliin.  Jos tuntia ei peruuteta, menee siitä normaali veloitus.

Äkillisissä sairastapauksissa peruutus tulee tehdä tekstiviestillä tai soittaen viimeistään saman päivän aamuna klo 12 mennessä tallille, lauantaisin klo 9 mennessä. Viime hetken peruutukset (pari tuntia aiemmin) myös sairastapauksissa menevät ns. omaan piikkiin eli tunnin hinta veloitetaan täysimääräisenä eikä tuntia voi enää korvata. Noudatathan peruutuskäytäntöä, sillä tuntien ajoissa peruuttamisesta hyödyt joskus itsekin – vapautuneet paikat voidaan ohjata esim. korvaustuntilaisten käyttöön!

 

Kun tunti on peruutettu peruutusehtoja noudattaen, voit käyttää tuntisi vielä korvaavaan tuntiin. Kausikortin omistajien tulee ratsastaa korvaavat tunnit kahden viikon sisällä perutusta tunnista!

HUOM! Peruuttaminen perhetunnuksella: Kun ratsastajille on tehty jo tuntivaraukset ratsastajan omilla tunnuksilla ennen perhetunnuksen alle liittämistä, pitää tuntien peruutukset tehdä vielä ratsastajan omien tunnusten kautta. Kun jatkossa teet uudet tuntivaraukset perhetunnuksen alta kaikille ratsastajille, tulevat ne näkyviin perhetunnuksen alle ratsastajien nimillä ja sen jälkeen myös tuntien peruutukset onnistuu perhetunnuksen alta.