Käytössämme on Ratsukko-varauskalenteri 9.7.2018 alkaen. Ratsukon kautta saat varattua ja hallittua tuntejasi helposti ja nopeasti, missä ja milloin vain. Kaikki tunnit eivät välttämättä näy aina varauskalenterissa ( etenkään yksityistunnit ym), joten soita ja kysy onko  tuntia saatavilla!

Tuntien peruutukset tulee tehdä aina peruutussääntöjen mukaan, jotka voit lukea kohdasta Ratsastustoiminta –> Ratsastustunnit —> Tunnin peruuttaminen. Varauskalenterin kautta peruutusta ei voi tehdä tunnille, jonka alkuun on alle 2vrk. Tällaiset peruutukset tehdään tekstiviestillä tai soittamalla.

Jos varaat tunnin samalle päivälle 5 tuntia ennen sen alkua, muuttuu kalenterissa Varaa- painike Soita- painikkeeksi ja tunnin varaus tapahtuu soittaen. Tämä siksi, että tallilla osataan huomioida lyhyen aikavälin varaukset ja myös ratsu ehditään vielä varaamaan sinulle.

Uusi asiakas

Mikäli olet uusi asikas, voit luoda itse tunnuksesi. Muista täyttää tarvittavat tiedot, jotta osaamme tehdä oikean tuntiratsuvalinnan sinulle tai lapsellesi, tai ottaa sinuun tarvittaessa yhteyttä.

Mikäli olet ostamassa ratsastuskortin 10x tai kausikortin, ota meihin aina yhteyttä, kun olet luonut itsellesi tunnukset.

 

Tuntien varaaminen ja peruttaminen

Ratsukkoa käytetään aina ryhmä-tuntien varaamiseen ja perumiseen. Oikean tuntitason valintaan voit tutustua seuraavan otsikon alapuolelta.

Mikäli sinulla tulee kysyttävää varauksesta, kysy empimättä, p. 040 773 2320. Mikäli emme juuri silloin vastaa jätä tekstiviesti.

Sähköpostiosoite tarvitaan, jotta tuntivarausvahvistukset ja peruutusvahvistukset voidaan lähettää sinulle. Täytäthän tietoihisi sellaisen sähköpostiosoitteen, jota käytät saadaksesi vahvistukset ja mahdolliset tuntimuutokset tietoosi. Vahvistuksia ei lähetetä tekstiviestinä.

Puhelinnumero tarvitaan myös, jotta mahdolliset lyhyen aikavälin muutokset tunneissa voidaan ilmoittaa sinulle tallin kautta.

 

Kun olet saanut tallin kautta käyttäjätunnuksen ja salasanan, muistathan vaihtaa vähintään salasanan kohdassa Käyttäjätiedot.

 

Oikean tuntitason valinta

Alkeistunti=  Ei ole aikaisempaa ratsastuskokemusta tai on ratsastanut vähän tai aiemmista ratsastuskokemuksista on kulunut vuosikausia ja harrastus aloitetaan uudelleen. Tunnilla harjoitellaan perusasioita varustamisesta ja taluttamisesta eteenpäin.

Jatkotaso= Ratsastuskokemusta, mutta ei vielä pysty täysin itsenäisesti varustamaan hevosta ratsastukseen tai ratsastamaan turvallisesti kaikissa askellajeissa. Harjoitellaan perus asioita.

Perustaso= Hallitsee perusasiat ja pystyy itse varustamaan hevosen. Pystyy ratsastamaan kaikissa askellajeissa.

Perustaso-C=Hallitsee hevosen ja perusasiat ja pystyy itse varustamaan hevosen. Pystyy ratsastamaan kaikissa askellajeissa tehden eri linjoja. Pystyy ylittämään turvallisesti ainakin 20 cm esteen.

C=Hallitsee hevosen ja perusasiat ja pystyy itse varustamaan hevosen. Pystyy ratsastamaan kaikissa askellajeissa tehden eri linjoja.  Pystyy turvallisesti ylittämään ainakin 50-60cm esteen.

C-B=Hallitsee hevosen ja perusasiat ja pystyy itse varustamaan hevosen. Pystyy ratsastamaan kaikissa askellajeissa tehden eri linjoja.  Pystyy turvallisesti ylittämään ainakin 60cm esteen. Harjoittelee ratsastusliikkeitä kuten pohkeenväistöjä.

B= Hallitsee hevosen ja perusasiat ja pystyy itse varustamaan hevosen. Pystyy ratsastamaan kaikissa askellajeissa tehden eri linjoja. Osaa ratsastusliikkeistä mm.pohkeenvästön. Pystyy turvallisesti ylittämään ainakin 70-80cm esteen.

B-A= Hallitsee hevosen ja perusasiat ja pystyy itse varustamaan hevosen. Pystyy ratsastamaan kaikissa askellajeissa tehden eri linjoja.  Pystyy turvallisesti ylittämään ainakin 80cm esteen. Osaa jo laajemmin ratsastusliikeitä. Opettele ratsastamaan hevosta peräänantoon.

A=Hallitsee hevosen ja perusasiat täysin.  Osaa ratsastaa hevosen peräänantoon ja opettelee kokoamaan hevosta. Osaa laajasti ratsastusliikkeitä, kuten pohkeenväistön, vastalaukan, takaosakäännöksen, avotaivutusen.

Vaativa= Hallitsee hevosen ja perusasiat täysin.  Osaa ratsastaa hevosen peräänantoon ja kootusti. Osaa laajasti ratsastusliikkeitä, kuten pohkeenväistön, vastalaukan, takaosakäännöksen, lauanvaihdot, sulkutaivutuksen.

 

Perhetunnus

Perhetunnuksella pystyt hallitsemaan saman perheen kaikkien ratsastajien tuntivarauksia yhdellä tunnuksella. Toimi näin:

  1. Kirjaudu Ratsukko-varauskalenteriin sillä käyttäjätunnuksella, jonka alle haluat perheen muut ratsastajat
  2. Valitse kirjautumisen jälkeen Päivitä tiedot ja rastita siellä näkyvä kohta Saman päätunnuksen alle tulee useampi ratsastaja ja paina sitten vielä Päivitä tiedot
  3. Valitse Lisää Ratsastaja ja anna ratsastajan nimi samassa muodossa kun se on ko. ratsastajan oman käyttäjätunnuksen tiedoissa. Anna myös muut kysytyt tiedot ja paina lopuksi Lisää.
  4. Kun olet lisännyt ratsastajat pääkäyttäjätunnuksen alle, näet kaikkien tiedot pääkäyttäjätietojen vieressä. Jatkossa tuntivarauksia tehdessäsi saat alasvetovalikon ratsastajista, kun olet varaamassa tuntia. Tuntivarauskohdassa siis valitset, kenelle tunti varataan.

 

Tunnin varaaminen Ratsukon kautta

Varaa omalle tasollesi sopiva tunti, näet tason varauskalenterin kohdasta Taso. Jos olet epävarma, mikä taso on sinulle sopiva, ole yhteydessä ensin tallille soittamalla.  Varauskalenterissa voit rajata tuntihakua halutessasi myös kuukauden perusteella.

Vapaat paikat tunneille näet kohdan Määrä alta: esimerkiksi, 5/7 tarkoittaa että tunnille on vielä 2 paikkaa vapaana. Kokonaispaikkamäärä on 7.

 

Tuntien peruuttaminen

Ratsukon kautta varatut tunnit tulee myös perua sitä kautta. Peruutukset tulee tehdä viimeistään kaksi vuorokautta ennen tunnin alkua, silloin peruutuksen voi tehdä vielä Ratsukon kautta.  Jos tuntia ei peruuteta, menee siitä normaali veloitus.

Tuntien peruutusehdot:

Mikäli ratsastaja estyy saapumasta tunnilleen, peruutus on tehtävä viimeistään kaksi päivää (48h) aikaisemmin varauskalenteri ratsukkoon, jolloin emme voiloita tuntimaksua, tällöin kortilliset saavat rästitunnin. Rästitunti eli korvaustunti on varattava erikseen nettivaraus kalenterimme kautta tunnille, missä on tilaa. Kun 48h aika ylittyy, tuntia ei pysty enää peruuttamaan varauskalenterin kautta ja peruutus täytyy tehdä puhelimitse. 48-24h ennen tunnin alkua perutuista tunneista veloitamme puolikkaan tuntihinnan, paitsi sairastapauksissa ( emme veloita lainkaan) Alle 24h tuntia ennen tunnin alkua perutuista tunneista perumme koko tuntimaksun kaikissa tapauksissa.

Valmennus tuntien peruutus ehdot:

Valmennus tunnit tulee perua kaikissa tapauksissa viikkoa ennen, jolloin palautamme valmennus maksun. Myöhemmin perutuista perimme koko maksun. Ellet saa tilallesi toista ratsastajaa.

 

Mikäli ratsastaja satuttaa itsensä kesken kauden, niin etteipysty ratsastaamaan, kortti menee siksi aikaa katkolle. Parannuttuaan voi jatkaa  siitä mihin on jäänyt.  Näitä tapauksia ovat mm. kipsi kädessä ym muut tapaturmat… Tälläisissä tilanteista on ilmoitettava aina erikseen tallile, soita ja kerro tapahtuneesta. Huom! Kortti ei mene katkolle mikäli perut varauskalenterista tuntisi ilmoittamatta asiasta meille, silloin sinulle kertyy ”rästitunteja”.

 

Kun tunti on peruutettu peruutusehtoja noudattaen, voit käyttää tuntisi vielä korvaavaan tuntiin. Kausikortin omistajien tulee ratsastaa korvaavat tunnit kahden viikon sisällä perutusta tunnista!

HUOM! Peruuttaminen perhetunnuksella: Kun ratsastajille on tehty jo tuntivaraukset ratsastajan omilla tunnuksilla ennen perhetunnuksen alle liittämistä, pitää tuntien peruutukset tehdä vielä ratsastajan omien tunnusten kautta. Kun jatkossa teet uudet tuntivaraukset perhetunnuksen alta kaikille ratsastajille, tulevat ne näkyviin perhetunnuksen alle ratsastajien nimillä ja sen jälkeen myös tuntien peruutukset onnistuu perhetunnuksen alta.