Hankasalmen Ratsastuskoulun on perustanut Maarit Sormunen vuonna 1987 Etelän tilan maille. Koulu aloitti toimintansa vanahassa riihessä ja junavaunussa, vähitellen on tiloja rakennettu aina vuoteen 2013 saakka.

leirit-kurssit

Ratsastusleiri / kurssitoiminta

Vuodesta 1987 aina vuoteen 1999 tallilla pidettiin leirejä läpi kesän. Ratsastajia tuli ympäri Suomea leireille. Vuodesta 2000 on tallilla järjestetty ympäri vuoden päivä- ja iltakursseja.

vakiotunnit

Vakiotunnit,  valmennukset, kilpailut

Koululla on aina ollut läpi vuoden tunti- ja valmennustoimintaa. Kilpailuita koulu-, este-, ja kenttäratsastuksessa on järjestetty Hankasalmen ratsastajien kanssa alusta lähtien. Ratsukomme ovat pärjänneet hyvin sekä alue- että kansallisella tasolla. Tallilta on valmistunut myös useita ratsastuksen ammattilaisia opettajia, ohjaajia ja hevostenhoitajia oppisopimuksella ja monimuoto opiskelijana.

kasvatus

Kasvatustoiminta

Tilalla on syntynyt aina alkuvuosista lahtien lähes vuosittain poni- ja hevosvarsoja. Pääsääntöisesti kasvatustoiminnan tarkoitus on ollut tuottaa omaan tunti- jakilpailukäyttöön sekä poneja että hevosia. Ponit ja hevoset tunnetaan etunimestään Marit`s.